A receptje meglepően egyszerű, alapanyagokat és elkészítést tekintve is.
Nekem viszonylag nagy méretű kuglófformám (is) van ezért abba dupla adag tésztát készítettem, a kicsibe elég ez a mennyiség.
350g finomliszt
1 és 1/2 evőkanál kakaópor ( jó sötét )
2 evőkanál cukor ( én ennek dupláját raktam bele)
15g friss élesztő
250 ml langyos víz
2 evőkanál vaj, megpuhítva
75g étcsokoládé durvára vágva
A kelt tésztákat én mindenféle hókusz-pókusz nélkül szoktam csinálni. A száraz anyagokat összekeverem, tehát liszt, cukor, kakaópor ( a durvára vágott csokit csak az első kelesztés után gyúrjuk bele tésztába), aztán az élesztőt kikeverem egy kis langyos vízzel, majd a száraz hozzávalókat összekeverem a folyadékokkal. A vajat érdemes megolvasztani és a vízzel együtt hozzákeverni a tésztához. Ezt a tésztát elég egy kanállal kikeverni ( nem kell dagasztani, elég lágy).
A lágy tésztát beletesszük a kuglófformába, lefedjük és újra kelesztjük addig míg a sütő bemelegszik. 200 fokra szoktam előmelegíteni, aztán mikor beteszem a kuglófot, akkor leveszem 180-ra és rákapcsolom a légkeverést. Inkább lassan kell sütni alacsonyabb hőfokon mert a teteje hajlamos egy kicsit jobban megsülni. Kb 45 perc alatt átsül, érdemes tűpróbát csinálni! Ha megsült tányérra borítom és porcukorral meghintem.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése