Barátainkhoz mentünk egyik délután és, hogy ne menjünk üres kézzel sütöttem egy szilvás-morzsás süteményt. Arra emlékeztem, hogy a teteje ropogós a töltelék zaftos a tésztája pedig könnyen harapható. Mindenkinek nagyon ízlett, amint lesz megint szilvám fogok újra sütni, bár más gyümölccsel is kipróbálható. Ja igen, meglepő, hogy a viszonylag édes szilva sütés után savanykás lesz!
Tehát a hozzávalók: 30 dkg margarin, 1 db tojás, 10 dkg cukor, 40 dkg liszt, 2dl tej, 4 dkg élesztő. Ezekből kelt tésztát csinálunk félrerakjuk pihenni, addig van időnk kimagozni a szilvát. A megkelt tésztát tepsi méretűre nyújtjuk és kis peremet képezve beletesszük. Kirakjuk szilvával, aki szereti megszórhatja fahéjjas cukorral, majd a morzsa tésztával beborítjuk. A morzsatészta 25 dkg cukor 25 dkg margarin és 40 dkg liszt összemorzsolva. Előmelegített sütőben 180 °C-on sütjük, inkább lassan, hogy a tészta is átsüljön!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése