Szóval, calzone: a tésztája egy sima kenyértészta, Péter olajjal elkevert tejföllel megkente a közepét, majd jött rá a töltelék.
A bal oldali tésztára juhtúró, kolbász, párizsi, kakukkfű és oregánó került, a jobb oldalira juhtúró helyett paradicsom.
Összefogta a tészta két oldalát és összecsipkedte, ilyen alakúra.
Édes változatban a kinyújtott tészta ugyan úgy megkapta a tejfölös lekenést, majd a bal oldalira tehén túró, körte és töppedt édes szőlő került. A jobb oldalira előfőzött birsalma és t.szőlő :).
Ezt a tésztát is összecsippentette. Tepsibe került és...
... a sós változatot tejföllel kente le...
...az édes tésztát pedig megszórta cukorral és mikor félig megsült, vizes ecsettel áttörölte.
Az elképzelése szerint a cukornak karamellizálódnia kellett volna, de mivel ez nekem meglepetés volt ezért nem kérdezte meg, hogy azt mégis hogyan kéne. A válasz elég egyszerű, pár perces grillfokozat megadta volna a cukornak a megfelelő hőfokot!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése