Többen kérdezték, hogy hogyan készítem házilag a joghurtot, íme:
2 liter házi tejet felforralok, tökéletesen megfelel a gépből fejt zsíros tej! amikor már nem forró, de még elég meleg, az edény oldalát szoktam megfogni, amikor már folyamatosan rajta tudom tartani a kezem anélkül, hogy az kellemetlen lenne (egyszer megmérem a hőfokot, hátha valakinek az segít) na szóval akkor belekeverek egy nagy pohár natúr joghurtot. Aztán lezárható tetejű dobozokba teszem, kettőbe-háromba és felteszem a konyhaszekrényem tetejére, ott elég meleg van ahhoz, hogy másnapra kész is legyen. Nálam a kész azt jelenti, hogy mikor megdöntöm az edényt a joghurt nem folyik semerre, hanem egy darabban van. Ekkor beteszem a hűtőbe és bármikor fogyasztható.
Gyümölcsjoghurtot pedig úgy csinálunk, hogy házi darabos lekvárt keverünk bele ;).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése