2011. február 7., hétfő

Görbefa szék

Néhány évvel ez előtt vásároltunk egy könyvet, amely görbefa bútorok készítését mutatja be. Már akkor megfogalmazódott bennünk, hogy szeretnénk ilyen technikával készíteni izgalmas, érdekes, de használható bútorokat.
Valamelyik évben felmentünk a Budai várba a Mesterségek Ünnepére és ott is láttunk gyerekjátékokat, kis sámlikat és mindenféle a fa természetes ágas-bogas tulajdonságát szem előtt tartva készített használati tárgyakat.
Mivel Mirjam már kinőtte az etetőszékét, de még nem tud kényelmesen enni egy hagyományos székről, ezért elhatároztuk, hogy az első ilyen bútordarab egy olyan magasságú szék lesz mint az etetőszéke volt. A lábak és az összekötők hántolt akácfából készültek, az ülőfelület egy gyalulatlan cseresznye palló darab amibe körívbe belegravíroztuk Mirjam nevét.

 A bal első lába felnyúlik egészen egy kartámasz magasságig amit egy kavics tesz különlegessé és kényelmessé. Ebbe kapaszkodva könnyedén fel tud mászni egy kisgyerek .

 Mivel rogyasztott üveggel foglalkozunk és szeretnénk elérni, hogy az üveg más anyagokkal együtt is szerepeljen ezért egy acél stift segítségével egy strukturált felületű rogyasztott üveggel egészítettük ki a háttámla részt.

Természetesen ahogy az lenni szokott az első daraboknál ebben is van hiba, felnőtt embernek kényelmetlen mivel a háttámla része enyhén befelé hajlik és kellemetlenül nyomja a hátat, a gyerekek méretéből adódóan ez őket nem zavarja.
Az utolsó kép Péter kérésére került ide mivel ő az ilyen érdekes fényjátékokat kedveli.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése