2012. november 11., vasárnap

Márton napok

A címbeli többes szám a napok számára utal, ugyanis nekünk sikerült 3 napig Mártont ünnepelni. Kezdtük az oviban a lámpácskázást, ami egy kis kézműveskedéssel kezdődött, aztán lámpás felvonulással ért véget.
Másnap késő délután Ráhelék osztályának vezetésével indult a lámpás-éneklős felvonulás majd előadták az iskola udvarán szt. Márton legendáját. Ráhel játszotta a koldust, ez már nálunk családi hagyomány, két évvel ez előtt Péter térdepelt a jelenetben. Ezután jött a meleg tea, a gyerekek addig megkapták a cipócskáikat amit buzgón osztogattak egymásnak, meg úgy egyáltalán mindenkinek.
Tegnap pedig Tényőn az IKSZT-ben voltunk Márton napi mulatságon, ami a Lúdas Matyi rajzfilm megtekintésével kezdődött kicsik és nagyok örömére.
Aztán itt is volt kézműveskedés, csináltunk is papírból libát Erika néni segítségével, amire Bea néni még igazi libatollakat is ragasztott rá.


Lehetett libatollból sípot készíteni, Ármin csinált is egyet és fújta-fújta míg meg nem unta, mi hamarabb untuk meg...

Aztán Csabi barátunktól megtanultam rózsát tekerni falevélből.
Ezt ő csinálta.


Ezt pedig én :). Viszont roppant büszke vagyok a "mesteremre"!


Majd volt egy ünnepélyes megnyitó és elkezdődött a műsor. 
A Tényői Színjátszó Csoport (röviden TSZCS) két régi, de máig megnevettető paródiát adtak elő. Egyik barátunk nagyon jól megfogalmazta: "még mindig a Zoli a legjobb nő!" azt hiszem ez a mondat magáért beszél. Hallottunk egy szép műsort a Tényői Dalkörtől és lelkes fiatalok még nép táncoltak is.
Utána közös falatozás majd táncos mulatság vette kezdetét, de addigra elfáradtunk és hazajöttünk.
Nagyon jó dolgok vannak a kis falunkban, szeretünk itt lakni!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése