2012. február 5., vasárnap

Beszámoló a Liszt Ferenc teadélutánról

Tegnap olyan élményben volt részünk amire sokáig szívesen fogunk emlékezni!
Tényőn az IKSZT-be (integrált közösségi és szolgáltató tér, magyarul kultúrház) volt a Liszt Ferenc Vándorkiállítás megnyitója. A felejthetetlenségét a barátaink adták hozzá. Volt aki teát főzött, hogy meg tudjuk kínálni a jelen levőket, volt aki zenélt (de még hogy!), volt aki a kérdéseivel segített bemutatni a kiállítást és mi magunkat...szóval egy kellemes este kerekedett belőle.
16 órakor Kretz Pisti barátunk megnyitotta a kiállítást, beléptünk az előadó terembe, majd miután mindenki helyet foglalt feleségével Budaker Dórával eljátszottak egy Liszt művet.


Engem magával ragadott a dallam és kellemes bizsergések futottak rajtam végig.
A muzsika után Farkas Gabi barátnőnk összeterelt minket és leültünk egy kis beszélgetésre.  


Ezt úgy képzeltük, hogy mi elkezdünk beszélgetni aztán akinek kedve van az csatlakozik, lehetett kérdéseket feltenni, gondolatokat megosztani. Ahhoz képest, hogy ez volt az első ilyen alkalom nagyon szépen sikerült. Az emberek kíváncsian hallgattak, voltak akik jó kérdéseket tettek fel és volt aki anekdotával színesítette az estét mindnyájunk örömére. 

A beszélgetés után jött a teázás ami a még kötetlenebb kisebb csoportos beszélgetésre is jó lehetőséget adott. 




Mindenki aki részt vett ezen a megnyitón kapott egy sorszámot, aminek párját egy közös kalapba dobtunk és engem ért az a megtiszteltetés, hogy kisorsoljam a Péter által készített rogyasztott üvegtálat.


Íme a nyertesek :)



Szeretném megköszönni Lajtmann Csaba barátunknak a plakát elkészítését és a fotózást. Dórának és Istvánnak a zenélést, Farkas Gabinak a beszélgetés levezetését, Reninek és Ritának azt a gondos háttérmunkát amivel fogadtak minket és minden kedves résztvevőnek, hogy ezt a délutánt ránk szánták.

U.i.: Nem bírom megállni, muszáj leírnom, hogy volt akinek ezt a szép és színvonalas délutánt sikerült egy csapásra kellemetlenné tenni és minden jelen lévőt zavarba hoznia a minősíthetetlen viselkedésével. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése