2012. november 28., szerda

Adventi bazár a waldorfban

Márton napok után nem sok pihenésünk volt, teljes gőzzel a bazárra készültünk. Nálunk mindig a negyedik osztály a szervező, tehát idén Árminék osztálya. A szervezésen kívül még a teaház volt a mi feladatunk. Olyat szerettünk volna amilyen még nem volt. Igazi teaházi-kávéházi hangulatot varázsoltunk, drapériákkal, zenével, kedves kiszolgálással. Persze ehhez kellett az a sok süti amit a lelkes szülők hoztak nekünk. Egy kívül állónak lehet, hogy furcsa, de a waldorfban sok munka hárul a szülőkre, hisz mi vagyunk a  fenntartók. Tehát a teaház hozzávalóit is felírtuk egy listára, majd elküldtük az osztályoknak, az osztálylétszám függvényében kellett behozni sütit, teát, mézet, egyebet.
Pénteken Péterrel bevittük a Liszt paravánokat az iskolába, összeszereltük, akkor már a gyerekek ott voltak és nagy elánnal díszítették az egész iskolát. Délután jöttek a szülők és folytatták a berendezést. Hozták a padokat, székeket, kávégépet...
Szombat reggel 8-ra érkeztünk és nekiálltunk a feladatoknak. Mivel én elvállaltam a teaház vezetését ezért át kellett gondolnom, hogy kinek milyen feladatot szánok. Szerencsére sokan voltunk ( 21 az osztálylétszám, aki nem tudott jönni, ott a nagyszülők vették át a helyét !), így minden flottul ment. Volt egy elképzelésem, tudtam, hogy mit kell megcsinálnom, hogy indulni tudjon a teaház reggel 9, fél 10 felé.
Folyt.köv. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése