2013. december 10., kedd

Bazár

Két hete szombaton volt a suliban az adventi bazár. Erre mindig vannak vállalkozó szellemű szülők akik otthon gyártják az apró kis portékákat amit aztán eladunk és az osztálykasszát gazdagítjuk a bevétellel. Természetesen a gyerekek is készülnek az osztálytanítóval, Árminék idén kaleidoszkópokat csináltak, a negyedikesek keresztszemes hímzéssel díszített könyvjelzőket készítettek, Ráhelék osztálya, gyapjúfonalakat gombolyított az alkalomra... a többi most nem jut eszembe :).

A szülők is kitettek magukért, nagyon sok dolog került az asztalokra, az ékszerektől a mézeskalácsházikón át a nemez angyalkákig.
Az egyik teremben kézműves "utca" lett berendezve, ide várták az alkotni vágyó gyerekeket, lehetett mézeskalácsot sütni, tűz zománcozni, korongozni. Volt mesekuckó ahová az egész aprók is szívesen bekucorodtak mesét hallgatni, favonatot tologatni. A teaház asztalai roskadoztak a sok finomságtól, meleg tea, forró kávé várta a bazári sokaságot. A büfében mindenféle étel megtalálható volt, a lencsefőzeléktől, a töltött káposztáig.
A tesiteremben árulhattak az osztályok és ott volt egy zenekar is, akik népzenét játszottak, akinek kedve volt az még táncolni is beállhatott!
Minden évben a bazár szervezése a negyedikes osztály feladata,Ráhelék osztályával mi ugyancsak felköthetjük azt a bizonyost ha legalább ilyen színes, jól szervezett programot akarunk produkálni!

Mivel én végig árultam a 3 osztály asztalát így fényképet egyáltalán nem is készítettem, amint tudok Szilvi barátnőmtől képet kunyerálni rakok fel :).

Mosolygós napot Mindannyitoknak!
Eszter'

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése