2010. november 26., péntek

Muzsikás

2008 augusztusában hallgattuk a Bartók rádiót ( mi mást J) akkor hallottuk a hírt a Muzsikás együttesről, hogy „neves szakemberekből álló nemzetközi zsűri a Muzsikás együttesnek ítélte az idei, 2008-as WOMEX díjat…..A díjat eddig kilenc alkalommal ítélték oda, a Muzsikás személyében először kapja meg egy európai együttes. A Muzsikás szerint ez a díj nem csak őket, hanem az egész magyar népzenét is elismeri, amire méltán lehet büszke mindenki!”
Hamar Dániel az interjúban arról is beszélt, hogy járják az országot és „rendhagyó énekórát” tartanak bárhol ahova meghívják őket. Ezen felbuzdulva beszéltünk a helyi iskola igazgatónőjével, hogy vegye fel a Muzsikással a kapcsolatot. Máté Melinda ezt meg is tette és az együttes megígérte, hogy amint tudnak jönnek.
2010 április 26-án került sor az iskola tornacsarnokába az emlékezetes énekórára. Bárki bármit mond, hogy milyenek a mai gyerekek, ezek az emberek úgy megénekeltették a lázadó tiniket, hogy öröm volt nézni. Csujogatást tanítottak, bemutatták a hangszereket és lakodalmi hangulatot loptak az iskola falai közé. Csak kívánni tudom mindenkinek, hogy hasonló jóban legyen gyakran részünk, mert a zene öröm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése