2010. november 22., hétfő

Pápai Tárlat


    Második alkalommal volt szerencsénk részt venni a Pápai tárlat megnyitóján. Péter Pápai születésű, 19 éves koráig ott élt, Pápán végezte iskoláit és itt járt képzőművészeti körbe A. Tóth Sándorhoz.

. „Sok szép emlékem fűződik az Ő személyéhez. Nagy mesélő volt, nagyon felkészülten tudott a művészettörténeti kérdésekről beszélni. Egy alkalommal kirándulni voltunk a körrel Tihanyban. Az Apátság előtt elkezdett mesélni talán 20-an lehettünk alig telt el néhány perc már több mint 100 ember hallgatta. J

Sajnos évek óta már csak a temetőbe mehetünk gyertyát gyújtani Péter Anyukájához, de a kapcsolat továbbra is megmaradt Pápával. ’90-es évek második felében Péter készített egy Jókai csempeportrét a Pápai Városi könyvtár részére, Hermann István felkérésére. 2 éve Ő említette az éppen akkor nyíló Pápai tárlatot. Ez a tárlat a pápai származású és kötődésű művészek évente megrendezett meghívásos tárlata. A tárlat színvonalát a Képzőművészeti Tanács és a zsűri garantálja.
 Az idei tárlatra 3 üvegmunkát és egy kerámia torzót vittünk, abba a szerencsés helyzetbe kerültünk, hogy a zsűri mind a négyet elfogadta és ebből kettőt a fő teremben helyeztek el.



   Ha tárlat nyitóra megyünk szinte mindig szoktunk egy kis finomsággal készülni. Ismerősi körben ez már hagyománnyá vált! Egy barátunk kiállításának megnyitójára nagy tálca perecet vittünk ( 2kg lisztből sütöttem), mivel őt folyamatosan szóval tartották, neki sajnos már nem jutottJ.
Pápára idén csokis kuglófot készítettem, ami indulás előtt 2 perccel lett kész, ezért csak a helyszínen szeleteltem fel, még langyosan elfogyott, igaz ebben a gyerekeink elég jól besegítettek.


Egy tárlat nyitó mindig jó alkalom, hogy kollégákkal, pályatársakkal, érdeklődőkkel beszélgessünk, anekdótázzunk a régi nagy mesterekről.

Ha további képeket szeretnél látni nézd meg itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése