2011. július 11., hétfő

"Alkotász" tábor a Waldorf iskolában

Múlt héten tartottunk napközis "alkotász" tábort a győri Forrás Waldorf iskolában. Az összetétel elég vegyes volt, 5-10 év körüli gyerekek voltak (nem csak waldorfosok) 11-15 fős létszámmal. Minden napra voltak konkrét programok, de a gyerekeknek hagytunk szabad játékra is időt és teret.
Az udvaron áll egy kis ház amiben kézműves foglalkozásokat lehet(ne) tartani ( ha valaki összepakolna benne, kidobná a lim-lomot és élhetővé tenné). Ennek a házikónak az egyik falára került fel némi mozaik és festés. A gyerekek lelkesen rakták a mozaik darabkákat, majd fugáztak. A festésben is sokat segítettek.
Készültek kerámiák felrakással,korongozással és saját fantázia alapján apróságok. Ezeket 4 nap intenzív szárítás után megpróbáltuk kizsengélni, több-kevesebb sikerrel.
Hajtogattunk papírt az ugráló béka és a két kéményes hajó volt a favorit. Quillingeztünk, ha kíváncsi vagy, hogy az mi akkor itt találsz róla információt, amúgy papír csíkok feltekerésével és formára igazításával készülő képet takar a név.
Egy gyerekjáték segítségével (olyan mint egy törpe centrifuga) csorgattunk több színt a papírra és izgalmas színeket, mintákat hoztunk létre.
Öntöttünk gipszet amit száradás után ki is festettünk. Zárásképpen kürtős kalácsot sütöttünk szülők és gyerekek közös örömére. A tábor alatt közösen készítettük az ebédet, a kedvenc a bográcsban készült frankfurti leves volt ( meglepődtem, mert a gyümölcslevest több gyerek is visszautasította). Sütöttünk együtt az udvaron álló kemencében ( amit a 3. osztályosok készítettek egy apuka, Balaskó Attila segítségével) langallót, ehhez mártogatósokat is kínáltunk, a gyerekeknek a fokhagymás tejföl ízlett legjobban, az avokádó krém inkább a felnőtteknek ízlett.




A szülőknek ezúton is köszönjük a gyümölcsöket, zöldségeket és süteményeket amit a tábor ideje alatt kaptunk.
Péter blogján további képeket láthattok a tábor eseményeiről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése