2011. december 11., vasárnap

Ádventi bazár a waldorfban

Decemberben mindenkinek rengeteg dolga van, ha ehhez még hozzájön, hogy aktív waldorfos szülő, akkor egyszerűen nincs megállás. Dec. elején (ahogy az előző írásomban már olvashattátok) készülünk szent Miklós ünnepére, közben már folynak az adventi bazár előkészületei. Nekünk hab a tortán, hogy a mi szervezésünkben, vezetésünkkel készült Liszt Ferenc vándorkiállítás dec. 15-én 17 óra 30 perckor kerül kiállításra a győri Városházán (!), tehát arra is szervezni, készülni kell. Aztán jön az adventi kert, a spiráljárás és utána már csak a saját dolgainkat kell intézni karácsonyra :).
Amiért most írásra adtam a fejem az az adventi bazár ami tegnap volt megrendezve Győrben a Balassi iskolában aminek egy részét megkaptuk használatra, ott tanulnak a felsős és gimnazista diákjaink. Az előkészületek, a portékák készítése már hetekkel ezelőtt elkezdődött, a szervezés a negyedik osztály feladata ( a waldorfban minden osztálynak van ünnepi feladata, így ha végig oda jár a gyereked mindenben részt tudsz venni :) ). 3 negyedikes szülő pénteken reggel velünk önkéntes segítőkkel (mi is 3-an voltunk) nekiláttunk, hogy a lehangoló iskolai folyosókat adventi díszbe öltöztessük. Ehhez hozzátartozik, hogy csütörtökön szürkületben a környéket járva mindenféle, örökzöldet szedtünk Péterrel, ehhez kaptunk még a virágkapu díszítéséből megmaradt zöldeket és Szilvi barátnőm két óriási bukszus ágát, amit egyedül rángatott be a kocsijába amit nem is tudom hogyan sikerült neki, mivel ki már hárman cibáltuk és így sem volt könnyű. Katáék hoztak mindenféle színes gézanyagokat amivel a folyosón futó csöveket takarták el, mi, többiek, pedig a lambéria fölé örökzöld kompozíciókat rögtönöztünk, amit nagyon jól fel lehetett dobni a Szilvi által hozott termésekkel, az ablakokba is kerültek fenyőágak, mécsestartók és kis kaspókban álló gyertyák feldíszítve. Sepréssel együtt végeztünk is fél tizenkettőre. Aztán én jöttem haza a gyerekeinkkel, még meg kellett írnom a táblákat amik az egyes termek előtt elhelyezve mutatták, hogy melyikben mi található ( vásártér, büfé, játszóház...) és este mentünk Győrújbarátra a Berecz Andris előadását meghallgatni. Sajnos ezt a mesét már ismertük tőle, de így is élmény volt! A kis táncosok is kitettek magukért, a bemondójuk viszont jobban teszi ha legközelebb fog egy papírt és előadás előtt leírja magának, hogy mit is kell mondania, akkor talán nem hozza olyan kellemetlen helyzetbe a zenekart és saját magát, hogy még a nevüket se tudja a zenészeknek...na de kanyarodjunk vissza a bazárra. Szóval még össze kellett valakinek tologatnia  padokat, aztán szombat reggel mindenki berendezte a maga kis pultját, megtelt a teázó süteménnyel, a büfé pedig szendviccsel... itt kikívánkozik belőlem, hogy a büfében szerintem drága volt a szendvics, a teaházban pedig üvegpohárral együtt adták a teát és nagyon olcsón (!)
Nem tudom ki milyen egyenleggel zárta a napot, de nagyon sokan voltunk és ez így jó, ennél jobb már csak az lenne, ha külsősök is megtalálnának minket.
Volt játszóház gyerekeknek ahol Balaskó Attilával lehetett mézes kalácsot sütni, néztünk bábelőadást is, sajnos a hölgy nevét nem jegyeztem meg, de nagyon élveztük.
Mivel jövőre nekünk kell megszervezni a bazárt már el is raktároztam, hogy mit csinálnék másként és mit pont így :).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése