2012. október 31., szerda

Mi mindenre jó az őszi szünet

Például hóembert építeni...sajnos hozzánk is jutott hó ilyen hamar, aztán persze nagy része el is olvadt a  nap folyamán, de jól ránk ijesztett. Ilyenkor hajlamos vagy azt hinni, hogy már nem lesz napsütés csak borongós idő tavaszig. Közben meg persze ránk mosolyog a nap ősszel, télen... mindenféle évszakban.
Ahogy jött a hideg előkerültek a melegebb holmik és elkezdtünk begyújtani. Először még csak este felé, aztán már kicsit korábban, most már reggel azzal kezdem a napot, hogy amíg a kávé lefő, addig begyújtok, hogy mire a gyerekek felkelnek kellemes meleg legyen a lakásban. Volt aki megkérdezte nem macerás ez nekünk, fával tüzelni?... Nem! Szeretek begyújtani, szeretem, hogy felforr rajta a teavíz (meg úgy általában mindenféle víz) megsül rajta az alma miközben az egész lakás sült alma illatba burkolózik és nem utolsó sorban meleg van tőle. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
A telkünkön sok öreg gyümölcsfa van, amiket ugye metszeni kell, mi az ágakat nem hordjuk össze a dombon egy helyre és nem gyújtjuk meg...mi lecipeljük a házunk mellé, alkalom adtán aprít belőle Péter és szép lassan eltüzelgetjük, az apraja jó gyújtósnak, a vastagabbak is elégnek a kályhába és jó része a bográcsunkban készülő ételt főzi meg.
Visszakanyarodva az őszi szünethez ilyenkor ráérünk együtt lenni, előkerül a társas, megnézésre váró filmek,
a régóta vágyott sütemények receptjei... Kicsit olyan a hangulatom mint advent idején. Talán azért mert idén Árminék osztályával szervezzük az adventi bazárt és mást se csinálok mint ahhoz gyűjtöm az ötleteket :). Hamarosan osztok meg közülük néhányat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése