2012. augusztus 16., csütörtök

Készülődés az iskolakezdésre

Elkezdtünk készülni az iskola kezdésre. Ez a mi esetünkben azt jelenti, hogy padlót csiszolunk, falat festünk (minden évben a megfelelő színre) és amiről igazából írni szeretnék az az, hogy mozaikot raktunk újra az elsős terembe, mivel ott falat is bontottak a szülők, hogy a csemetéknek nagyobb helyük legyen. A waldorf iskolákban ez azért is fontos, mert a gyerekek rengeteget mozognak.
A fal bontása közben nyilvánvalóvá vált, hogy valamit kell kezdeni a két padló találkozásában keletkezett szakadékkal és mivel mi a mozaikot a lányunk termében ilyen célból egyszer már alkalmaztuk ami mindenkinek tetszett, ezért felkértek az elsős terem mozaikozására is. A parketta elég vacak állapotban volt így hullámos lett az egyik széle és ha már hullám akkor halacskák és víz lett a téma a mozaikban.
Azt először nem tudtam elképzelni, hogy Péter hogyan fogja megvalósítani a halacskákat, de megoldotta. Én előrajzoltam, Ő pedig flexel kivágta. Tátva maradt a szám, 10 év után is tud még meglepetést okozni!
Mivel a gyerekeinket általában nem tudjuk hova tenni a szünetekben ezért mindig visszük őket is magunkkal, az első képen épp Ármin látható ahogy keresgéli a megfelelő mozaik darabot, tehetséges a gyerek!



Íme a halacskák.



Beszélgettünk Péterrel, hogy egy ilyen munkát "szakember" nem vállalna el, de mi, több szülőtársunkkal együtt vagyunk elég kreatívak és elszántak, hogy a vacak padlót is esztétikussá tegyük. Hasonló dolgokat bátran alkalmazunk a környezetünkben és eddig csak dicséreteket kaptunk érte!



2 megjegyzés:

  1. tetszik, nagyon klassz,
    és remélem, elég tartós is, azok a hegyes éles csempedarabok ne jöjjenek fel...

    VálaszTörlés
  2. Ráhelék termében egy éve koptatják a gyerekek, nem jött fel egy darabja sem, a fugák körbeveszik az éles részeket...
    Az épített kádunk is törtmozaikkal van burkolva 10 éve használjuk...
    Rendben lesz ez is :)!

    VálaszTörlés